התווך הרווי מתייחס לאותם אזורים בתת הקרקע שהינם רוויים במי תהום והגבול העליון שלהם הוא שפת מי התהום. קידוח החדרה הוא מתקן גלילי הממוקם בתת הקרקע, ומטרתו לקלוט נגר ולהעבירו באופן מלאכותי ישירות לשכבת מי התהום.
קידוח החדרה הוא פתרון יעיל לניהול נגר, הוא חסכוני בשטח ומעשיר את מי התהום. במקומות מסוימים ובביצוע נכון, קידוח החדרה בודד, יכול לתת מענה ליעד ניהול נגר של מגרש שלם.
בהתאם לפרק המים בתמ"א 1 (סעיף 7.1.8), את קידוחי החדרה יש לשלב באזורי עדיפות להעשרת מי תהום, כפי שמופיעים במפת 'אזורים להעשרת מי תהום'. בנוסף, קידוחי ההחדרה נותנים מענה לניהול נפחי נגר משמעותיים גם במקומות עירוניים צפופים החסרים בשטחים פתוחים.
מיקום קידוח ההחדרה יהיה בהתייחס לשכבות הקרקע, בין היתר, על מנת להימנע מהחדרת מים לשכבות קרקע אטומות. בנוסף, הקידוח ימוקם במרחק מקירות דיפון. קידוח ההחדרה הינו אמצעי רגיש, ועל מנת לשמר את פעילותו לאורך זמן, יש לדאוג שלא יוצרו סתימות. לצורך כך, נדרש להקצות לצד כל קידוח, שטח לשוחת סינון ושיקוע, לפתרון לעודפי הנגר.
בקידוחי החדרה באזורים בנויים, יש לבחון פתרון לעודפי הנגר(overflow), כאשר העדיפות היא להפנייתם לשטח מחלחל או בעדיפות שניה ישירות אל מערכת התיעול. גם בקידוחים לתווך הרווי יש צורך בוויסות ספיקה וסינון מקדים. כאשר מדובר במי גגות, מתקן הוויסות יכול להיות בצורת גג כחול (לא ירוק), או כשוחה ייעודית בעלת נפח אגירה משמעותי.
העשרת מי תהום באמצעות קידוח החדרה מצמ"גים.
העשרת מי תהום באמצעות קידוח החדרה בשטחים הפתוחים.